Ponosimo se činjenicom da je festival Treće uho plod volonterskog rada. Našim volonterima svake godine pružamo priliku da steknu iskustvo u provedbi projekata, upoznaju nove kulture te nauče kako pojedinci mogu doprinijeti razvoju zajednice u kojoj žive.

Volonterski Centar Dubrovnik (VCD) promovira volonterstvo kao način aktivnog sudjelovanja u društvu, te doprinosi unapređenju postojeće volonterske infrastrukture. Lokalnim volonterskim centrom  se želi podići svijest o prednostima dobrovoljnog sudjelovanja u izgradnji bolje i sretnije zajednice, te dugoročno osigurati kvalitetno i svrhovito volontiranje na području grada Dubrovnika. Festival je upravo ta prilika koju udruga Bonsai pruža lokalnoj zajednici.

Program udruge Bonsai, Volonterski Centar Dubrovnik  ima glavnu ulogu brige i koordinacije svih koji se prijave za volontiranje u vrijeme održavanja festivala na raznim volonterskim zadacima.

Prijavi se i volontiraj

burza dobrote logo

Malo o volontiranju:

Dva američka psihologa, Clary i Snyder, napravili su listu šest glavnih motivacija volontera:

  • Vrijednosti. Nekim ljudima volontiranje omogućuje da djeluju u skladu s osobnim uvjerenjem o važnosti pomaganja drugima.
  • Razumijevanje. Za druge, volontiranje ima funkciju propitivanja i shvaćanja, gdje kroz volontiranje oni zadovoljavaju želju da razumiju ljude kojima pomažu, organizaciju za koju volontiraju ili same sebe.
  • Karijera. Nekim ljudima volontiranje omogućava da nauče nove vještine koje im mogu pomoći u pronalaženju zaposlenja ili razvoju karijere.
  • Društvo. Za neke volontiranje predstavlja uspostavljanje novih društvenih kontakata i susretanje novih i zanimljivih ljudi.
  • Poštovanje. Volontiranje može pomoći osobi da podigne svoje samopoštovanje čineći da se bolje osjeća sama sa sobom.
  • Zaštita. Volontiranje može poslužiti pojedincima da pobjegnu od negativnih osjećaja krivnje ili osamljenosti.

Ali bez obzira na motive važno je naglasiti da ljudi volontiraju iz raznih interesa koji uključuju osobne interese isto toliko koliko i altruizam, što znači da volontiranje omogućava zadovoljenje najrazličitijih potreba.

Znaš li što je volontiranje? Informiraj se ovdje.

Druženje volontera: Volonteri Trećeg uha  i planinari HPD Dubrovnik na Orjenu