Najveće bogatstvo jedne zemlje su njezini ljudi

Dubrovnik, 12.11.2012. – Izuzetno nam je zadovoljstvo izvijestiti kako je u pet dana trajanja festivala „Treće uho – Japan“ različitim segmentima programa prisustvovalo preko tisuću posjetitelja. Uspješno održavanje festivala ne bi bilo moguće bez podrške partnera i sponzora, kao ni 76 volontera koji su sudjelovali u realizaciji ovog festivala.

Ovaj u potpunosti volonterski projekt realiziran je i zahvaljujući uglednim predavačima i suradnicima koji su nam se pridružili sa svih strana svijeta, te pomogli u kreiranju i vođenju programa kroz koji su se Dubrovkinje i Dubrovčani upoznali s različitim aspektima japanske kulture.

Sensei Mutsuko Minegishi, gošća festivala, i jedna od rijetkih žena nositeljica 7. Dan-a stupnja u Aikidu, u 40 godina bavljenja Aikidom podučavala je u 36 zemalja na pet kontinenata, te smo iznimno ponosni što se već petu godinu za redom vraća u Dubrovnik. Kao svoje omiljene suradnike ističe djecu, te je tako dosad imala prilike podučavati preko 2. 500 tisuće djece.

Vjerujemo kako su ovim stapanjem japanske kulture koja u sebi nosi utkanu potrebu za pomaganjem drugome, te sudjelovanjem velikog broja dubrovačkih volontera, partnera i sponzora postavljeni temelji idućem uspješnom festivalu,te ovom prilikom želimo najaviti kako će 2013. regija u fokusu biti Skandinavija.

Za sve dodatne informacije, fotografije s festivala, kao i pitanja, pozivamo Vas da posjetite Facebook stranicu festivala Trece uho – Japan.

Tim festivala „Treće uho – Japan“

Udruga DRVO mladih Bonsai, Volonterski centar Dubrovnik

M: 091 9511 009 ili 091 545 5147